Pini Herman nastúpil do spoločnosti Tachyum ako riaditeľ pre inžinierske riešenia

Bratislava, 12. októbra, 2021 – Spoločnosť Tachyum™ dnes oznámila menovanie Piniho Hermana na miesto nového riaditeľa pre inžinierske riešenia (Senior Director of Solutions Engineering). Herman bude mať kanceláriu v sídle spoločnosti v Santa Clare v Kalifornii, do ktorej Tachyum najíma ďalších talentovaných inžinierov pre dizajn špičkového procesora pre umelú inteligenciu.

Herman má viac ako 20-rokov praktických technických a manažérskych skúseností. Počas svojej kariéry úspešne identifikoval príležitosti pre vývoj nových produktov a dohliadal na kompletné životné cykly projektov, ktoré priniesli príjmy v miliónoch dolárov. Do spoločnosti Tachyum prichádza z firmy Cadence Design Systems, kde pracoval ako Hardware Engineering Architect. Predtým Herman zastával manažérske pozície v spoločnostiach HGST, Skyera, AMCC/MCC Networks a Simulog. Absolvoval štúdium elektrotechniky na Ben-Gurionovej univerzite v Negeve v Izraeli.

Herman využije svoje skúsenosti s rôznymi emulačnými, prototypovými, úložnými zariadeniami, ethernetovými prepínačmi a referenčnými dizajnmi pri podpore architektúry, ktorá stojí za vlajkovým produktom spoločnosti, svetovo prvým univerzálnym procesorom Prodigy. Prodigy má potenciál dosiahnuť bezkonkurenčnú výpočtovú rýchlosť a obrovskú úsporu energie pre hyperškálové prostredia, OEM, telekomunikácie, privátny cloud a vládne trhy. Desaťnásobne nižšia spotreba energie jadra procesora Prodigy dramaticky zníži uhlíkové emisie spojené s využívaním dátových centier. Trikrát nižšie náklady čipu Prodigy (pri rovnakom výkone) sa tiež premietnu do ročných úspor v miliardách dolárov pre tzv. hyperscalerov, ako sú Google, Facebook, Amazon a Alibaba.

„S Pinim som pracoval v spoločnosti Skyera a viem, že sme našli správneho človeka, ktorý nám pomôže viesť inžinierske úsilie v oblasti riešení pri príprave čipu Prodigy na sériovú výrobu,” povedal Dr. Radoslav Danilák, zakladateľ a CEO spoločnosti Tachyum. “Tvorba referenčných dizajnov pre našich zákazníkov a budovanie najrýchlejšieho superpočítača s výkonom 64 AI (Artificial intelligence) exaflopov v budúcom roku si vyžaduje komplexné odborné znalosti od mechaniky, cez chladenie, až po vysokonapäťové rozvádzače, a mnoho ďalších inžinierskych odborov. Znalosti Piniho Hermana v oblasti profesionálnych „high-end“ štandardov a rozhraní nám pomôže dosiahnuť naše ciele v poskytovaní špičkového výkonu pre hyperškálové, HPC (High Performance Computing) a AI záťaže v dátových centrách po celom svete. Sústreďovanie najlepšieho technického talentu na svete je pre náš úspech rozhodujúce.“

“Som veľmi šťastný, že sa môžem opäť pripojiť k talentovaného tímu spoločnosti Tachyum a podieľať sa na jeho úspechu,” povedal Pini Herman. “Som hrdý na to, že som súčasťou víťazného tímu, ktorý dramaticky zmení svet dátových centier s nižšou spotrebou energie a nižšími nákladmi, a globálne ušetrí každoročne miliardy dolárov. Som si istý, že dokážeme zmeniť svet a umožniť mu byť lepším miestom pre nás všetkých.“

Pini Hermann foto

Pini Hermann

Tachyum Prodigy môže pomocou štandardných programovacích modelov spúšťať aplikácie HPC, konvolučnú AI, vysvetliteľnú AI, všeobecnú AI, bio-AI a neurónové siete, plus bežné zaťaženie dátových centier na jedinej homogénnej procesorovej platforme. Bez Prodigy musia hyperškálové dátové centrá používať pre rôzne záťaže heterogénnu hardvérovú štruktúru pozostávajúcu z procesorov CPU, GPU a TPU, čo je neefektívne, nákladné a zložité z hľadiska dodávok a údržby. Používanie špecifického hardvéru pre každý typ záťaže (napr. dátové centrum, AI, HPC) vedie k nedostatočnému využitiu hardvérových prostriedkov, náročnejšiemu programovaniu, integrácii a údržbe softvéru, ako aj k väčším problémom s údržbou hardvéru. Schopnosť Prodigy plynulo prepínať medzi rôznymi pracovnými záťažami dramaticky mení konkurenčné prostredie a ekonomiku dátových centier.

Záujemci, ktorí sa chcú stať súčasťou ďalšej vlny revolúcie v oblasti spracovania dát, môžu navštíviť stránku https://www.tachyum.com/jobs, kde nájdu aktuálne pracovné príležitosti v talentovanom tíme spoločnosti Tachyum.

Spoločnosť Tachyum prináša zmenu na trhy umelej inteligencie (AI), vysokovýkonných výpočtov (HPC) a verejných i súkromných dátových centier s prvým univerzálnym procesorom na svete Prodigy, ktorý poskytuje špičkový výkon pri najnižších nákladoch a spotrebe energie pre špeciálne aj univerzálne výpočty. Nasadenie čipov Prodigy v hyperškálových dátových centrách umožní, aby všetky AI, HPC aj univerzálne aplikácie bežali na jednej hardvérovej infraštruktúre, čo spoločnostiam ušetrí miliardy dolárov ročne. Plne funkčný emulačný systém Prodigy je aktuálne k dispozícii vybraným zákazníkom a partnerom na včasné testovanie a vývoj softvéru. Keďže dátové centrá v súčasnosti spotrebovávajú viac ako tri percentá elektriny planéty, a predpokladá sa, že do roku 2025 to bude 10%, procesor Prodigy s ultranízkou spotrebou je veľmi dôležitý, ak chceme pokračovať v zdvojnásobovaní kapacity dátových centier každé štyri roky. Spoločnosť Tachyum, ktorú založil ako spoluzakladateľ Dr. Radoslav Danilák, smeruje k odoslaniu čipu do výroby, tzv. tape out, v štvrtom štvrťroku 2021, pričom softvérové emulácie a emulátor založený na FPGA, na ktorom beží natívny Linux, sú k dispozícii prvým používateľom. Spoločnosť v roku 2022 vybuduje v EÚ s čipmi Prodigy najrýchlejší superpočítač na svete s výkonom 64 exaflopov (64 miliárd miliárd operácií za sekundu). Spoločnosť Tachyum má pracoviská v USA a na Slovensku. Pre viac informácií navštívte https://www.tachyum.com/.