Spoločnosť Tachyum sa zaradila medzi 10 najdynamickejších spoločností, ktoré sa oplatí sledovať v roku 2021

Bratislava, 25. mája 2021 – Spoločnosť Tachyum™ dostala ocenenie od renomovaného magazínu Business Talk, ktorý ju zaradil medzi 10 najdynamickejších spoločností, ktoré sa oplatí sledovať v roku 2021. V článku, ktorý magazín zverejnil, zdôrazňuje zázemie spoločnosti, dosiahnuté míľniky a úspechy pri príprave uvedenia prvého univerzálneho procesora Prodigy na trh.

Business Talk je online biznis magazín, ktorý sa zameriava na vrcholových manažérov, podnikateľov, investorov venture kapitálu a lídrov spoločností. Táto platforma pre intelektuálov a vedúcich pracovníkov predstavuje stratégie, idei a príbehy popredných spoločností, ktoré slúžia ako inšpirácia a návod pre čitateľov z rôznych priemyselných odvetví v rozdielnych sférach. Spoločnosť Tachyum je predstavená v najnovšom vydaní v hĺbkovom profile spoločnosti, jej zakladateľa a CEO Dr. Rada Danilaka a vlajkového produktu Prodigy, ktorý zásadným spôsobom ovplyvní budúcnosť dátových centier.

Tachyum Prodigy môže pomocou štandardných programovacích modelov spúšťať aplikácie HPC, konvolučnú AI, vysvetliteľnú AI, všeobecnú AI, bio AI a neurónové siete, plus bežné zaťaženie dátových centier na jedinej homogénnej procesorovej platforme. Bez Prodigy musia hyperškálové dátové centrá používať pre rôzne záťaže heterogénnu hardvérovú štruktúru pozostávajúcu z procesorov CPU, GPU a TPU, čo je neefektívne, nákladné a zložité z hľadiska dodávok a údržby. Používanie špecifického hardvéru pre každý typ záťaže (napr. dátové centrum, AI, HPC) vedie k nedostatočnému využitiu hardvérových prostriedkov, náročnejšiemu programovaniu, integrácii a údržbe softvéru, ako aj k väčším problémom s údržbou hardvéru. Schopnosť Prodigy plynulo prepínať medzi rôznymi pracovnými záťažami dramaticky mení konkurenčné prostredie a ekonomiku dátových centier.

“Teší nás, že sa nám opäť dostalo uznania za úspech, ktorý dosahujeme v ovplyvňovaní biznis komunity uvedením nášho čipu Prodigy na trh,” povedal Dr. Radoslav Danilak, zakladateľ a CEO spoločnosti Tachyum. “Nominácia Business Talk magazínu medzi najdynamickejšie spoločnosti roku podčiarkuje význam, ktorý platforma Prodigy prináša dátovým centrám. Tým, že umožňujeme umelú inteligenciu rozsahu ľudského mozgu na jednom procesore, môžeme dosiahnuť špičkový výkon pri nižších celkových nákladoch na vlastníctvo pre záťaže dátových centier, AI a HPC. Vážime si, že našej spoločnosti bolo udelené toto najnovšie ocenenie.”

Článok “Tachyum – Prvá globálna procesorová platforma, ktorá ponúka viac ako desaťnásobok výkonu tradičných procesorov” je uverejnený v júnovom vydaní magazínu Business Talk. Záujemcovia si ho môžu prečítať tu: Meet Dr. Radoslav Danilak - The Man Behind Tachyum.

Spoločnosť Tachyum je poprednou spoločnosťou poskytujúcou transformačné polovodičové riešenia, ktoré umožňujú dosahovať najvyššiu rýchlosť, energetickú účinnosť a najnižšie náklady v odvetví. Jedinečný prístup spoločnosti Tachyum ovplyvňuje trhy a odvetvia po celom svete, či ide o možnosť dosiahnuť superpočítače výkonnejšie ako ľudský mozog alebo premenu bežných dátových centier na nízkonákladové centrá výnimočnosti pre umelú inteligenciu a HPC. Spoločnosť Tachyum, ktorú založil ako spoluzakladateľ Dr. Radoslav Danilak, začne s masovou výrobou svojho vlajkového produktu Prodigy v roku 2021, so softvérovými emuláciami a emulátorom založeným na FPGA, ktoré sú k dispozícii prvým používateľom. Cieli na trh s obratom viac než 50 miliárd dolárov, ktorý každoročne rastie o viac než 20 percent. Keďže dátové centrá tvoria 3 percentá celosvetovej spotreby elektriny, a toto číslo sa každých 5 rokov zdvojnásobuje, procesor Prodigy s ultranízkou spotrebou od spoločnosti Tachyum je veľmi dôležitý pre pokračujúci rast dátových centier. Spoločnosť Tachyum je jedným zo zakladateľov združenia I4DI (Inovácie pre digitálnu infraštruktúru), ktoré na Slovensku vybuduje najrýchlejší AI superpočítač na svete postavený na procesore Prodigy. Spoločnosť Tachyum má pracoviská v USA a na Slovensku. Pre viac informácií navštívte https://www.tachyum.com/.