Tachyum rozširuje tím pre rozvoj obchodu na podporu celosvetového zavedenia čipu Prodigy

Bratislava, 28. septembra, 2021 – Spoločnosť Tachyum™ dnes oznámila, že prijala Roberta Cisára a Marwana Ajama Oghliho na pozície manažérov pre rozvoj obchodu pre EMEA región (Európu, Stredný východ a Afriku). Zodpovedajú za rozvoj medzinárodných obchodných stratégií, ktoré majú pomôcť spoločnosti splniť vysoké ciele časového plánu uvoľnenia univerzálneho procesorového čipu Prodigy do výroby a jeho masovej produkcie.

Cisár má viac ako 20-ročné manažérske skúsenosti s vedením tímov v EMEA regióne v globálnych korporáciách na mnohých obchodných projektoch s finančnou zodpovednosťou. Pôsobil ako dôveryhodný poradca so schopnosťou prepájať biznis s IT pre zákazníkov na najvyššej manažérskej úrovni (CxO). Cisár prichádza do spoločnosti Tachyum z firmy ESET, kde bol zodpovedný za celkový predaj pre podnikový segment. Predtým zastával pozície pre rozvoj obchodu a excelentnosti služieb v spoločnostiach HP a Siemens.

“Som nadšený, že sa môžem pripojiť k tímu Tachyum, jedinečnej spoločnosti s koreňmi na Slovensku a v USA, ale ponúkajúcej riešenia s globálnym dosahom,” povedal Cisár. “Univerzálny procesor Prodigy svojou novou architektúrou spôsobí revolúciu v odvetví. Umelá inteligencia bude v budúcnosti hlavným motorom dopytu po čipoch a som rád, že môžem prispieť k rastu spoločnosti.”

Robert Cisár foto

Robert Cisár

Oghli prichádza do spoločnosti Tachyum z firmy IBM, kde zastával rôzne manažérske pozície vrátane rozvoja obchodu a budovania aliancií s partnermi ako Lenovo, Cisco a ďalšími firmami zvučných mien v rámci portfólia úložísk FlashSystem v regióne strednej a východnej Európy (CEE). Plynule hovorí arabským jazykom a bude zodpovedný za expanziu spoločnosti v regióne Stredného východu.

“Som skutočne poctený, že som sa mohol pripojiť k tímu spoločnosti Tachyum,” povedal Oghli. “Myšlienke byť súčasťou organizácie, ktorá pracuje na revolúcii v čipovej technológii, ktorá sa rodí aj v EÚ, sa jednoducho nedá odolať. Je to veľká výzva, ale moje odhodlanie je ešte väčšie!”

Marwan Ajam Oghli foto

Marwan Ajam Oghli

Prodigy má potenciál dosiahnuť bezkonkurenčnú výpočtovú rýchlosť a obrovskú úsporu energie pre hyperškálové prostredia, OEM, telekomunikácie, privátny cloud a vládne trhy. Desaťnásobne nižšia spotreba energie jadra procesora Prodigy dramaticky zníži uhlíkové emisie spojené s využívaním dátových centier. Trikrát nižšie náklady čipu Prodigy (pri rovnakom výkone) sa tiež premietnu do ročných úspor v miliardách dolárov pre tzv. hyperscalerov, ako sú Google, Facebook, Amazon a Alibaba.

Tachyum Prodigy môže pomocou štandardných programovacích modelov spúšťať aplikácie HPC, konvolučnú AI, vysvetliteľnú AI, všeobecnú AI, bio-AI a neurónové siete, plus bežné zaťaženie dátových centier na jedinej homogénnej procesorovej platforme. Bez Prodigy musia hyperškálové dátové centrá používať pre rôzne záťaže heterogénnu hardvérovú štruktúru pozostávajúcu z procesorov CPU, GPU a TPU, čo je neefektívne, nákladné a zložité z hľadiska dodávok a údržby. Používanie špecifického hardvéru pre každý typ záťaže (napr. dátové centrum, AI, HPC) vedie k nedostatočnému využitiu hardvérových prostriedkov, náročnejšiemu programovaniu, integrácii a údržbe softvéru, ako aj k väčším problémom s údržbou hardvéru. Schopnosť Prodigy plynulo prepínať medzi rôznymi pracovnými záťažami dramaticky mení konkurenčné prostredie a ekonomiku dátových centier.

“Aj najlepšia technológia na svete by bola neznáma a málo využívaná, nebyť úsilia ľudí, ktorí dokážu vysvetliť víziu, ktorá je za tým,” povedal Dr. Radoslav Danilák, zakladateľ a CEO spoločnosti Tachyum. “Máme šťastie, že sme do nášho tímu pritiahli vizionárov kalibru, ako je Robert a Marwan. Teším sa, keď uvidím výsledky ich snaženia, pretože rozvíjajú silné obchodné príležitosti pre čip Prodigy v celom regióne EMEA.”

Spoločnosť Tachyum prináša zmenu na trhy umelej inteligencie (AI), vysokovýkonných výpočtov (HPC) a verejných i súkromných dátových centier s prvým univerzálnym procesorom na svete Prodigy, ktorý poskytuje špičkový výkon pri najnižších nákladoch a spotrebe energie pre špeciálne aj univerzálne výpočty. Nasadenie čipov Prodigy v hyperškálových dátových centrách umožní, aby všetky AI, HPC aj univerzálne aplikácie bežali na jednej hardvérovej infraštruktúre, čo spoločnostiam ušetrí miliardy dolárov ročne. Plne funkčný emulačný systém Prodigy je aktuálne k dispozícii vybraným zákazníkom a partnerom na včasné testovanie a vývoj softvéru. Keďže dátové centrá v súčasnosti spotrebovávajú viac ako tri percentá elektriny planéty, a predpokladá sa, že do roku 2025 to bude 10%, procesor Prodigy s ultranízkou spotrebou je veľmi dôležitý, ak chceme pokračovať v zdvojnásobovaní kapacity dátových centier každé štyri roky. Spoločnosť Tachyum, ktorú založil ako spoluzakladateľ Dr. Radoslav Danilák, smeruje k odoslaniu čipu do výroby, tzv. tape out, v štvrtom štvrťroku 2021, pričom softvérové emulácie a emulátor založený na FPGA, na ktorom beží natívny Linux, sú k dispozícii prvým používateľom. Spoločnosť v roku 2022 vybuduje v EÚ s čipmi Prodigy najrýchlejší superpočítač na svete s výkonom 64 exaflopov (64 miliárd miliárd operácií za sekundu). Spoločnosť Tachyum má pracoviská v USA a na Slovensku. Pre viac informácií navštívte https://www.tachyum.com/.