Vedenie firmy Tachyum je nadšené budúcnosťou spoločnosti po úspechu v roku 2019

SAN JOSE, Kalifornia, 17.december, 2019 – Spoločnosť Tachyum, pôsobiaca v oblasti polovodičov, urobila v roku 2019 veľký pokrok vo vývoji produktov, finančnej stabilite a v zlepšení vedúceho postavenia vo svojom odvetví. Tento pozitívny vývoj zabezpečí, že Tachyum dodrží svoj plán predstaviť v roku 2021 na trhu Prodigy, prvý univerzálny procesor.

Prodigy je 64-jadrový univerzálny procesor, ktorý prekonáva najrýchlejší procesor Xeon v pracovných zaťaženiach dátových centier pri 10-krát menšej spotrebe energie a 3-krát nižších nákladoch. Pokrok vo vývoji produktu dosiahnutý v roku 2019 stavia Prodigy do fázy fyzického dizajnu a integrácie periférnych IP technológií do finálnej verzie produktu s jeho plánovaným vyhotovením koncom roka 2020. Jedným z kľúčových míľnikov, ktorý sa dosiahol v minulom roku, bolo úspešné zavedenie operačného systému Linux a TensorFlow v architektúre univerzálneho procesora Prodigy. Spustenie systému Linux na simulovanej platforme Prodigy signalizovalo, že čip je možno použiť na všetky výpočtové úlohy, na rozdiel od súčasných špeciálnych účelových čipov alebo hardvérových akcelerátorov s obmedzenými aplikáciami a obmedzenou uskutočniteľnosťou na trhu.

„Navrhovanie vysokovýkonného a nízkoenergetického univerzálneho procesora nie je pre slabé povahy,“ povedal Dr. Radoslav Danilak, generálny riaditeľ spoločnosti Tachyum. „Inovatívna architektúra jadra Prodigy a jej jednoduchosť však boli hlavnými faktormi pri uľahčovaní tejto výzvy. V USA, EÚ a Ázii začíname budovať dobré vzťahy s prvými kľúčovými zákazníkmi pre Prodigy. Na čo sa ale ešte viac teším, keď Prodigy bude v roku 2021 na trhu a demonštruje svoju prelomovú výkonnosť. Teším sa, až produkt Prodigy bude hovoriť sám za seba.“

Firemný pokrok spoločnosti Tachyum v roku 2019 zahŕňal úspešné dokončenie kola financovania typu Series A vo výške 25 miliónov dolárov, ktoré bolo vedené súkromným kapitálovým investorom IPM Group s účasťou slovenskej vlády. Finančné prostriedky sa používajú na podporu úsilia spoločnosti Tachyum v oblasti výskumu, vývoja softvéru na Slovensku a v Spojených štátoch a tiež využívanie lokálnych talentov a infraštruktúry Slovenska, Európskej únie a v Silicon Valley. Tachyum, s viac ako 50 veľmi talentovanými odborníkmi v roku 2019, naďalej rozširuje rady svojich vedúcich pracovníkov. V spoločnosti Tachyum začal pracovať Kiran Malwanker ako viceprezident pre systémové inžinierstvo a Elena Zokhidova ako riaditeľka financií. Dr. Kurt Lauk, prominentný podnikateľ a bývalý poradca Angely Merkelovej, sa tento rok pripojil k rade poradcov spoločnosti Tachyum.

“Po návrate z pracovnej cesty do Bratislavy môžem bez výhrad povedať, že tím na Slovensku sa vyvinul do impozantného centra dizajnu kompilátorov a AI centrum pre vývoj,” uviedol spoluzakladateľ firmy Tachyum Igor Shevlyakov. „Bude mi potešením pokračovať v práci s talentovanou skupinou odborníkov, ktorí tvoria výskumný a vývojársky tím v spoločnosti Tachyum na Slovensku." S takým význačným produktom, ako je Prodigy, si Tachyum musí nájsť svoje miesto pre udržitelný rast," uviedla Elena Zokhidova. „Za týmto účelom som spolupracovala s vrcholovým manažmentom a tímom v spoločnosti Tachyum na vývoji účtovných, riadiacich a personálnych postupov na svetovej úrovni, ktoré budú udržiavať spoločnosť vo budúcej fáze rastu výnosov a na ceste k úspešnému IPO. Mám to šťastie a som nadšená, že sa môžem podieľať na misii, ktorá mení svet.“

Aby sa zabezpečilo, že firma Tachyum bude najlepšie schopná uspokojiť výkonové potreby dátových centier, pracovných zaťažení AI a HPC, spoločnosť Tachyum sa tohto roku pripojila k niekoľkým konzorciám. Spoločnosť sa pripojila ku konzorciu Compute Express Link (CXL), skupine spoločností, ktorá sa venuje rozvoju nového štandardného prepojenia otvoreného priemyslu; a k špeciálnej záujmovej skupine prepojenia periférnych komponentov (PCI-SIG), 700-členská asociácia sa zaviazala napredovať v nechránenej technológii PCI, aby poskytla spoľahlivé, škálovateľné riešenie pre vysokorýchlostné I/O v mnohých trhových aplikáciách. Pripojením sa k týmto skupinám sa ukazuje angažovanosť a vedúca pozícia spoločnosti Tachyum v tomto odvetví, ako aj zabezpečenie toho, aby produkt Prodigy pri svojom uvedení na trh spĺňal potreby najširšej škály aplikácií.

Spoločnosť Tachyum sa presťahovala do nových priestorov v Silicon Valley blízko k centrálam firiem Intel, AMD a nVidia. Nové priestory majú kapacitu 80 zamestnancov a zahŕňajú súkromné ​​dátové centrum a laboratória pre testovanie Prodigy čipov a systémov, a tiež HPC a AI superpočítačov.

Spoločnosť bola vysoko cenená pre pokroky dosiahnuté v priebehu celého roka vďaka pozornosti venovanej spoločnosti Tachyum a Dr. Danilakovi významnými publikáciami, združeniami a vládnymi inštitúciami. Na začiatku roka 2019 dostal Dr. Danilak od slovenského prezidenta Andreja Kisku Pribinov kríž I.triedy na štátnom slávnostnom odovzdávaní cien za inovácie v oblasti spracovania dát. Dr. Danilak bol tiež menovaný ako IT osobnosť roka 2019 na IT GALA, najprestížnejšom každoročnom podujatí slovenských informačných a telekomunikačných komunít. Navyše Tachyum bol menovaný jednou z “50 inovačných firiem, ktorým stojí venovať pozornosť v roku 2019” magazínom The Silicon Review, čo je globálne najdôveryhodnejšía platforma pre profesionálov z oblasti novej technológie. Koncom roku 2019 bola spoločnosť Tachyum zaradená medzi “najcennejšie značky roka” ako novovznikajúca spoločnosť časopisom IndustryWired.

Tachyum úspešne spolupracuje s americkými, európskymi a ázijskými zákazníkmi a partnermi. Počas nedávnej návštevy Hongkongu a Shenzenu v Číne, spoločnosť Tachyum rozšírila vzťahy s potenciálnymi zákazníkmi, partnermi a investormi v oblasti dátových centier a pracuje na predstavenie jej transformačného produktu - univerzálneho procesorového čipu Prodigy

„Rok 2019 bol veľmi úspešný pre vývoj spoločnosti i produktov,“ povedal Danilak. „Teším sa na pokračovanie veľkého úspechu, ktorý sme dosiahli tento rok, a na to, aby sme v nadchádzajúcich rokoch mohli dosiahnuť ešte väčší úspech. Toto je najlepší tím, s ktorým som kedy pracoval. Pre nás všetkých je to misia, nielen práca. Sme plne odhodlaní zmeniť svet s pomocou Prodigy chipu.“

Prodigy poskytuje súčasne špičkový výkon v konvenčných aplikáciách dátových centier, konvolučných sieťach s neurónovou sieťou a superpočítačoch. Keďže dátové centrá poskytujú počet serverov na zvládnutie požiadaviek zákazníkov v špičke, v čase mimo špičku Tachyum umožňuje operátorom dátových centier vďaka Prodigy ponechať servery, ktoré by inak boli nečinné, aktívnymi. Ešte k tomu sú schopné zvládnuť pracovné zaťaženie AI a HPC, a to bez kapitálových výdavkov, pretože servery sú už zakúpené a zaplatené. Vynikajúci výkon univerzálneho procesora Prodigy vo viacerých oblastiach výpočtovej techniky prinesie významné zmeny do svetových dátových centier, ktoré v súčasnosti spotrebúvajú viac ako 2% svetovej elektrickej energie a ktorých kapacita sa každých 5-7 rokov zdvojnásobuje. Servery, ktoré bude poháňať Prodigy procesor, transformujú tradičné dátové centrá na univerzálne výpočtové strediská, s s nižšími nákladmi Big-AI a / alebo superpočítačovú kapacitu dostupnú širokej verejnosti na požiadanie.

Sledujte spoločnosť Tachyum

Názov spoločnosti sa skladá z gréckej predpony tachy, ktorá znamená rýchlosť, a prípony -um, ktorá naznačuje, že ide o prvok (napr. lítium). Tachyum teda znamená prvok rýchlosti. Spoločnosť Tachyum sa na scéne objavila v roku 2017 s cieľom vytvoriť revolučné inteligentné produkty na spracúvanie informácií. Zakladatelia spoločnosti majú bohaté skúsenosti s riešením problémov týkajúcich sa fyzikálnych vlastností polovodičov a s dodávaním prelomových produktov na globálny trh. Ich hlavným investorom je platforma IPM Group – platforma na poskytovanie rizikového kapitálu, ktorá pôsobí v strednej a východnej Európe.