Tisková zpráva

2-minutové čtení

Spoločnosť Tachyum sa stala členom Open Compute Project súbežne so začatím návrhu referenčných systémov pre čip Prodigy

SANTA CLARA, Kalifornia, 28. januára 2020 – Spoločnosť Tachyum Inc., pôsobiaca v oblasti polovodičových čipov, dnes oznámila že sa stala členom komunity Open Compute Project (OCP), čo je otvorené konzorcium zamerané na navrhovanie najefektívnejšieho hardvéru pre servery, úložné a dátové strediská pre vysoko škálovateľnú výpočtovú techniku.

Univerzálne procesory Prodigy spoločnosti Tachyum prinášajú bezprecedentný výkon, energetickú účinnosť a zníženie nákladov na riešenie tých najzložitejších problémov v oblasti veľkých dátových analýz, umelej inteligencie, mobilnej a počítačovej techniky a vedeckých výpočtov, čím ovplyvňujú široké spektrum trhov a odvetví. Pripojením sa k OCP bude spoločnosť Tachyum schopná prispieť svojimi odbornými znalosťami a pomôže adaptovať technológiu tak, aby účinne podporovala rastúce požiadavky moderného dátového centra.

„Konzorciá, ako je OCP, sú ideálnym miestom na presadzovanie spoločných technických riešení, ktoré zaisťujú interoperabilitu a rozvoj IT infraštruktúry,“ uviedol Dr. Radoslav Danilák, zakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti Tachyum. „OCP riešenia prijímajú nielen spoločnosti v segmente „hyperscale“, ale teraz aj telekomunikačné spoločnosti, zákazníci superpočítačov (High Performance Computing – HPC), spoločnosti prevádzkujúce systémy umelej inteligencie (AI) a podniky prevádzkujúce súkromné cloudy. Vďaka tomuto bezprecedentnému zjednoteniu môže niekoľko referenčných návrhov osloviť viaceré veľké a rastúce trhy. Pripojením sa ku komunite OCP máme príležitosť zabezpečiť, aby hardvérové a softvérové riešenia spoločnosti Tachyum dokázali čo najlepšie prekonať obmedzenia tradičných IT infraštruktúr, ktoré obmedzujú schopnosti organizácií, pokiaľ ide o výkon, energetickú účinnosť a náklady.“

Univerzálny procesorový čip Prodigy spoločnosti Tachyum je najmenší a najrýchlejší univerzálny 64-jadrový procesor, aký bol do dnešného dňa vyvinutý. Vyžaduje 10-krát menej elektrickej energie a náklady na procesor znižuje až 3-násobne. Tento čip do roku 2021 priamo umožní vytvorenie 32-tenzorového exaflopového superpočítača a zariadení s väčšou kapacitou a vyšším výkonom, než akými disponuje ľudský mozog, čím prekoná všetky očakávania technologického sektora. Procesor Prodigy až 4-násobne znižuje celkové ročné náklady na dátové centrá prostredníctvom inovatívnej hardvérovej architektúry a inteligentného kompilátora, vďaka ktorému sa výrazne zjednodušili viaceré časti hardvéru štandardných procesorov. Menej tranzistorov a menej kratších vodičov na čipe sa premietlo do oveľa vyššej rýchlosti a lepšej energetickej účinnosti procesora Prodigy.

Sledujte spoločnosť Tachyum

https://twitter.com/tachyum

https://www.linkedin.com/company/tachyum

https://www.facebook.com/Tachyum

O spoločnosti Tachyum

Názov spoločnosti sa skladá z gréckej predpony tachy, ktorá znamená rýchlosť, a prípony -um, ktorá naznačuje, že ide o prvok (napr. lítium). Tachyum teda znamená prvok rýchlosti. Spoločnosť Tachyum sa na scéne objavila v roku 2017 s cieľom vytvoriť revolučné inteligentné produkty na spracúvanie informácií. Zakladatelia spoločnosti majú bohaté skúsenosti s riešením problémov týkajúcich sa fyzikálnych vlastností polovodičov a s dodávaním prelomových produktov na globálny trh. Ich hlavným investorom je platforma IPM Group – platforma na poskytovanie rizikového kapitálu, ktorá pôsobí v strednej a východnej Európe.